Geselniki
Geselniki za generiranje enkratnih gesel


UJP v skladu s 153. členom Zakona o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih ter v skladu z Delegirano uredbo Komisije (EU) 2018/389 z dne 27. 11. 2017 od 1. 10. 2019 dalje zagotavlja višji nivo varnosti poslovanja proračunskih uporabnikov pri odreditvi plačil z uporabo spletne aplikacije UJPnet in mobilne aplikacije mUJPnet.

UJP je v ta namen uvedel obvezno uporabo geselnika za generiranje enkratnih gesel (v nadaljnjem besedilu: geselnik) in s tem zagotovil močno avtentikacijo stranke pri odreditvi plačilnega naloga.


Uporaba geselnika

 
 


V spletni aplikaciji UJPnet

Uporabnik spletne aplikacije UJPnet mora pri podpisovanju paketa s plačilnimi nalogi poleg uporabe digitalnega potrdila obvezno izvesti potrditev z enkratnim geslom, prejetim prek geselnika.


V mobilni aplikaciji mUJPnet

Geselnik v kombinaciji z uporabniškim imenom in geslom omogoča dostop do mobilne aplikacije mUJPnet in potrjevanje paketov s plačilnimi nalogi ter obrazcev.
 


Prevzem geselnika


Uporabnik UJPnet prevzame geselnik na pristojni območni enoti UJP na podlagi natisnjenega Potrdila za prevzem geselnika, prejetega na njegov elektronski naslov.


Dokumenti

Navodilo za uporabo geselnika


Vprašanja

Elektronski naslov:
Telefonska številka: 01 4751 640


Tehnična pomoč

Elektronski naslov:
Telefonska številka: 05 3386 304

© 2020 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo