OBVESTILO

01.10.2015

Dopolnjen spletni portal UJPeRačun


Dne 1.10.2015 je bila nameščena nova dopolnjena verzija spletnega portala UJPeRačun, in sicer so dopolnitve naslednje:

 • Uporabnikom, ki so pozabili geslo, je omogočeno, da na vstopni strani portala UJPeRačun prek povezave Pozabljeno geslo zahtevajo novo geslo. Po kliku na gumb »Pošlji geslo« prejmejo uporabniki novo geslo, in sicer na e-naslov, ki so ga navedli na vlogi za dostop do portala UJPeRačun. Ob prvi prijavi z novim geslom je potrebno geslo spremeniti.  
   
 • Na vlogi za vključitev izdajatelja v portal UJPeRačun je dodano ločevanje na domače in tuje izdajatelje. V primeru, da uporabnik oddaja vlogo za tujega izdajatelja (tuje pravne ali fizične osebe) pri podatku »Izdajatelj je domača pravna ali fizična oseba« odstrani prednastavljeno kljukico. 
   
 • V zavihku »Nastavitve« je omogočeno spreminjanje podatkov, ki jih je uporabnik navedel na vlogi za vključitev izdajatelja v portal UJPeRačun, in sicer samo podatkov izdajateljev fizičnih oseb (ki niso vpisane v poslovni register AJPES). Možno je spreminjati podatke o nazivu, naslovu in kraju, medtem ko ni možno spreminjati podatka o davčni številki izdajatelja. V primeru, da je uporabnik na vlogi za vključitev izdajatelja v portal UJPeRačun navedel napačno davčno številko izdajatelja, mora oddati novo vlogo s pravilno davčno številko.
   
 • V seznamu »Moji e-računi«, ki je dosegljiv v zavihku »Vnos e-računa«, je dodan podatek o nazivu izdajatelja e-računa. 
   
 • V zavihku »Izdani e-računi« je omogočen prevzem več izdanih e-računov hkrati, in sicer prek povezave Masovni prevzem e-računov. Uporabnik, v seznamu izdanih e-računov, v prvem stolpcu s kljukico označi e-račune, ki jih želi prevzeti. S klikom na gumb »Pripravi datoteko« se iz označenih e-računov pripravi datoteka v obliki .zip, ki jo nato uporabnik prevzame oziroma shrani na svoj računalnik. 
   
 • V zavihku »Izdani e-računi« je poleg podatka o datumu izdaje e-računa dodan tudi podatek o datumu pošiljanja e-računa prek portala UJPeRačun.
   
Podrobne informacije o navedenih nadgradnjah ter o uporabi spletnega portala UJPeRačun so objavljene v Navodilu za uporabo spletnega portala UJPeRačun objavljenem na vstopni strani portala med Dokumenti.
 
Hvala in lep pozdrav.


Nazaj

Seznam obvestil
© 2020 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo