OBVESTILO

26.10.2009

Novi Sporazum in Splošni pogoji poslovanja z DB prek UJP


Obveščamo vas, da se novi Sporazum o pogojih in pravilih poslovanja z direktno odobritvijo, direktno obremenitvijo in posebno položnico za potrebe neposrednih in posrednih uporabnikov državnega in občinskih proračunov (Sporazum) uporablja od 1. 11. 2009.
 
Bistvene spremembe Sporazuma se nanašajo na poslovanje s posebno nakaznico in na poslovanje s direktno obremenitvijo.
 
Poslovanje s posebno nakaznico se z novim Sporazumom ukinja. Posebno nakaznico bo možno izdajati do 31. 10. 2009, končni rok za unovčenje posebne nakaznice je konec januarja 2010. Z novim Sporazumom se 31. 10. 2009 zaključi tudi migracijsko obdobje, ki ne bo več zagotavljalo proračunskim uporabnikom poslovanje z direktno obremenitvijo in direktno odobritvijo na star način (prek bank) po nespremenjenih pogojih.
 
Pri poslovanju z direktno obremenitvijo so bistvene spremembe v novih Splošnih pogojih poslovanja z direktno obremenitvijo prek UJP, ki stopijo v veljavo 1. 11. 2009. Vzrok spremembe je uskladitev pogojev z Zakonom o plačilnih storitvah in sistemih (ZPlaSS, Uradni list RS, št. 58/2009 z dne 27. 7. 2009). Uskladitve z ZPlaSS:
  -        način in roki za povračila direktnih obremenitev,
  -        pogoji za ugovor dolžnika na direktno obremenitev pri banki plačnika,
  -        roki za ukinitev poslovanja z direktno obremenitvijo zaradi spremenjenih splošnih pogojev.
 
 
Sporazum (364 kB) - NOVO


Nazaj

Seznam obvestil
© 2019 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo