OBVESTILO

26.01.2010

Novi Tehnični pogoji poslovanja s plačilnimi instrumenti prek UJP


Obveščamo vas, da so 26. 1. 2010 objavljeni novi Tehnični pogoji poslovanja s plačilnimi instrumenti prek UJP, ki vsebuje naslednje vsebinske spremembe pogojev:
  • Izbrisan je odstavek glede obveznega vpisovanja šifer prejemkov in izdatkov, če UJP kreira plačilna navodila za kritje DO.
  • Dodan je odstavek o kontroli datuma valute pri predložitvi DO na datum valute.
Proračunski uporabnik, ki je pooblastili UJP za pripravo plačilnih navodil za kritje direktne odobritve, je moral obvezno vpisovati v direktne odobritve podatek o šifri prejemka in izdatka. Ta obveznost je zdaj ukinjena, v podatke direktne odobritve proračunski uporabnik lahko vpiše šifro prejemka in izdatka, lahko pa polje pusti prazno (polni s presledki) v skladu s standardom Zbirnega centra.
 
Ne glede na  določila v pogodbi o opravljanju poslov z direktno odobritvijo prek UJP, sklenjeno med proračunskim uporabnikom in UJP, ki določa zadnji rok za sprejem podatkov en delovni dan pred datumom valute do 15. ure, sprejema UJP pakete podatkov za direktno odobritev še na datum valute do 10. ure.


Za morebitne dodatne informacije se lahko obrnete na območne enote UJP.


Povezava: Tehnični pogoji poslovanja s plačilnimi instrumenti prek UJPNazaj

Seznam obvestil
© 2019 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo