OBVESTILO

09.06.2011

Plačevanje z obrazcem UPN z vrstico OCR


Uprava RS za javna plačila je prejela več vprašanj glede težav pri poravnavanju obveznosti z obrazcem UPN prek bančnih avtomatov.

Vse proračunske uporabnike, izdajatelje obrazcev UPN, obveščamo, da plačniki svoje obveznosti z obrazcem UPN brez OCR vrstice in brez podpisane Izjave UPN ne morejo poravnati prek bančnih avtomatov, kar sicer lahko storijo z obrazcem UPN z OCR vrstico in podpisano Izjavo UPN. Prav tako ugotavljamo, da nekatere banke zaračunajo višje bančne stroške za obdelavo obrazcev UPN z OCR vrstico, ki nimajo oznake o podpisani Izjavi UPN.

Vsem proračunskim uporabnikom svetujemo, da, če je le mogoče, izdajajo obrazce UPN z OCR vrstico in podpisano Izjavo UPN, s čimer bodo plačnikom omogočili plačila tudi prek bančnih avtomatov ter omogočili nižje bančne stroške.

Več informacij o UPN dobite na pristojni območni enoti UJP in na spletni strani http://www.ujp.gov.si/dokumenti/dokument.asp?id=361.
 


Nazaj

Seznam obvestil
© 2019 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo