OBVESTILO

15.09.2011

Ukinitev poslovanja s posebno položnico

Obveščamo vas, da bo 30. 12. 2011 zadnji datum valute za procesiranje plačilnega instrumenta posebna položnica. Dne 31. 12. 2011 bo Zbirni center ukinil poslovanje s posebno položnico.

Izdajanje posebnih položnic bo potrebno nadomestiti z izdajanjem obrazca UPN, saj morajo biti vsa plačilna navodila z rokom plačila v letu 2012 izdana na obrazcu UPN. Posebne položnice z datumom plačila po 30. 12. 2011 bodo banke obdelale kot navadno plačilo, kar je v nekaterih bankah povezano tudi z višjo provizijo za plačilo.

Ob ukinitvi poslovanja s posebno položnico ne boste več prejemali ACD izpisov prek UJPnet. Vsa plačila, izvršena na podlagi obrazca UPN, so še isti dan knjižena na podračunu kot posamezna transakcija, ki je razvidna v rednem izpisku o prometu in stanju.

Pri prehodu na uporabo obrazca UPN z vrstico OCR je potrebno upoštevati naslednje:

  • Vrstica OCR in polja za podatke so spremenjena. Izpis podatkov je potrebno prilagoditi novemu obrazcu UPN; testiranje pravilnosti izpisa se opravi prek podjetja Inadvertising d.o.o. oziroma prek spletne strani www.upn.si.
  • Izpolnitev Izjave o izdajanju obrazca univerzalni plačilni nalog z izpolnjeno vrstico OCR – Izjava UPN, omogoča plačevanje prek bankomatov ter avtomatski zajem podatkov iz OCR vrstice v primeru gotovinskega plačila in s tem nižjo provizijo plačila v nekaterih bankah. Izpolnjeno Izjavo UPN predložite vaši območni enoti Uprave Republike Slovenije za javna plačila.
     

Vse informacije o izdajanju obrazca UPN z vrstico OCR dobite na spletnih straneh UJP http://www.ujp.gov.si/dokumenti/dokument.asp?id=311 (Delovna področja/Obrazec UPN) in na pristojni območni enoti Uprave Republike Slovenije za javna plačila.


 Nazaj

Seznam obvestil
© 2019 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo