OBVESTILO

28.12.2006

Objavljena je nadgradnja programa APPEiP

Nadgradnja APPEiP5.2.95.EXE vsebuje popravke, ki so potrebni zaradi uvedbe EUR kot domače denarne valute. Odpravljene so tudi nekatere pomanjkljivosti ob vnosu plačilnih navodil (vključno z vrsto posla). Po  narejeni nadgradnji je potrebno v programu APPEiP zagnati funkcijo "Ažuriranje šifrantov".

POZOR!  Pred nadgradnjo si zagotovite verzijo programa APPEiP 5.2.50 ali APPEiP 5.2.70.

 

POZOR! Vsi proračunski uporabniki, ki prejemajo od UJP izpiske in razčlenitve prometa v valuti EUR naj izvedejo nadgradnjo potem, ko bodo uvozili in natisnili zadnji izpisek v valuti EUR iz leta 2006.  Program APPEiP 5.2.95 namreč ne prikazuje in ne tiska pravilno deviznih izpiskov v valuti EUR po datumu 1.1.2007 (devizni EUR tkdis in devizni EUR tkizp), saj z uvedbo evra, evro postane domača valuta in se izpisek v valuti EUR prične pošiljati v domači strukturi tkdis in tkizp izpiskov.

 

Če kateri uporabnik pomotoma ne bo uvozil in natiskal vseh deviznih izpiskov valute EUR pred nadgradnjo, se lahko obrne na reklamacije UJP za izpisek na papirju (sicer bo odklenjen tkdis – odklenjena datoteka v tej verziji APPEiP še vedno enako uporabna, kot z odklepanjem v stari verziji programa).

  

POZOR!  Pri vnosu nalogov možnost rezanja že vnesenih nalogov zaenkrat ni mogoča. Nasvet: Identični rezultat, kot bi ga pričakovali z uporabo funkcije razdeli nalog, lahko uporabnik dobi prek zaporedne izbire dveh funkcij dupliciraj in popravi na starem nalogu.

 

   
Postopek nadgradnje programa APPEiP 5.2.95:                  

Kliknite na spodnjem delu te spletne strani povezavo "Program APPEiP 5.2.95".
 

Izberite odgovor "Odpri" ("Open").
 

Če programa nimate nameščenega v mapi, ki se izpiše kot ciljna, popravite pot.
 

Izberite odgovor "Unzip".
 

Ko se izpiše na ekranu "3 file(s) unzipped successfully", zaženite program APPEiP.
 

Izberite gumb "Vnos nalogov" in nato v meniju "Orodja" izberite opcijo "Ažuriranje šifrantov".
 

Ko se na ekranu izpiše "Ažuriranje šifrantov je končano" je nadgradnja končana.

       
"Program APPEiP 5.2.95"

"Uporabniški priročnik APPEiP 5.2.95"
       

 Nazaj

Seznam obvestil
© 2019 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo