OBVESTILO

26.01.2007

Obvestilo o možnosti znižanja stroškov plačilnega prometa


Uprava Republike Slovenije za javna plačila (v nadaljevanju: UJP) ugotavlja, da precej proračunskih uporabnikov (v nadaljevanju: PU) plačuje višje stroške plačilnega prometa iz naslova ročne obdelave prejetih prilivov iz tujine v EUR, ker plačniki nepopolno izpolnjujejo plačilne naloge.
 
Da bi se izognili plačevanju višjih stroškov plačilnega prometa iz naslova ročne obdelave prilivnih transakcij vam svetujemo, da plačnikom v tujino sporočate podatke, potrebne za nakazilo, na obrazcu »Financial Identification«, ki je objavljen na spletni strani UJP http://www.ujp.gov.si/dokumenti/dokument.asp?id=40 .  Izpolnjen obrazec predložite pristojni območni enoti UJP v potrditev. Obrazec, potrjen s strani UJP, posredujte še v potrditev Banki Slovenije in nato plačniku. Opozarjamo, da je na obrazcu »Financial Identification« potrebno obvezno izpolniti podatke o številki računa v IBAN strukturi in BIC kodo banke prejemnika. V kolikor bo plačnik pri nakazilu navedel podatke iz obrazca »Financial Identification« ter bo plačilni nalog izpolnjeval druge pogoje, ki morajo biti izpolnjeni za STP – avtomatsko obdelavo plačilnih nalogov, bodo stroški plačilnega prometa nižji. 

Podrobnejšo predstavitev vse-evropskih plačilnih sistemov ter z njimi povezanih stroškov plačilnega prometa si lahko preberete na spletni strani UJP: http://www.ujp.gov.si/novice.asp?id_n=24 .
 Nazaj

Seznam obvestil
© 2019 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo