OBVESTILO

12.06.2015

Dopolnjena spletna aplikacija UJPnet

 


Dne 12.6.2015 je bila nameščena nova dopolnjena verzija spletne aplikacije UJPnet, in sicer so dopolnitve naslednje:
 

1. Obveščanje o zavrnjenih e-računih na e-naslove uporabnikov UJPnet

 

Vzpostavljeno je obveščanje o zavrnjenih e-računih na e-naslove uporabnikov UJPnet, ki so jih navedli na vlogi za dostop do UJPnet. Uporabniki UJPnet, ki na e-naslove ne želijo prejemati obvestil o zavrnjenih e-računih v zavihku »Nastavitve/E-račun« pri podatku »Obveščaj me o zavrnjenih E-računih na moj e-naslov« odstranijo kljukico ter to potrdijo s klikom na gumb »Shrani nastavitve«.


2. Zavihek »E-računi/Moji prejemniki«


     V seznamu prejemnikov je dodan podatek o viru prijave:

  •  Proračunski uporabnik – prijava je poslana s strani proračunskega uporabnika,
  •  Ponudnik e-poti – prijava je poslana prek ponudnika e-poti,
  •  Banka – prijava je poslana prek banke.
 

3. Zavihek »E-računi/Uvoz«

 

Vzpostavljena je kontrola obveznih podatkov v skladu z dokumentacijo standarda eSlog (verzija 1.5 in 1.6). Glede na navedeno UJPnet ob uvažanju oziramo pošiljanju e-računov samo opozori na manjkajoče obvezne podatke. Opozarjanje na manjkajoče obvezne podatke v e-računu bo delovalo do 31. 8. 2015, od 1. 9. 2015 dalje prek UJPnet ne bo mogoče pošiljati e-računov, ki ne bodo vsebovali vseh obveznih podatkov v skladu z dokumentacijo standarda eSlog (verzija 1.5 in 1.6).


4. Zavihek »E-računi/Vnos«

 

  • Na podlagi vnesenega IBAN prejemnika se ostali podatki o prejemniku e-računa samodejno napolnijo razen v primeru vpisanega IBAN prejemnika fizične osebe in IBAN (oziroma podračuna), ki ga za prejemanje e-računov uporablja več različnih proračunskih uporabnikov (npr. podračun 011006300109972).
  • Na vnosni maski e-računa je dodan podatek do kdaj je možno vneseni e-račun v UJPnet pregledovati in do kdaj ga je še možno podpisati oziroma poslati prejemniku.

 

Podrobne informacije o navedenih nadgradnjah ter o uporabi spletne aplikacije UJPnet so objavljene v Navodilu za delo z UJPnet objavljenem na vstopni strani spletne aplikacije UJPnet med Dokumenti. Nazaj

Seznam obvestil
© 2019 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo