OBVESTILO

15.02.2016

Umik kontrol v prejetih e-računih v skladu z dopolnjenim pravilnikom


Obveščamo vas, da je bil v Uradnem listu Republike Slovenije št. 9 z dne 12.2.2016 objavljen Pravilnik o spremembi in dopolnitvi Pravilnika o standardih in pogojih izmenjave elektronskih računov prek enotne vstopne in izstopne točke pri Upravi Republike Slovenije za javna plačila (v nadaljevanju: Pravilnik), ki prične veljati naslednji dan po objavi.
 
Drugi odstavek 3. člena navedenega Pravilnika določa, da se določbi prve in druge točke drugega odstavka spremenjenega 11. člena, ki od Uprave Republike Slovenije za javna plačila (v nadaljevanju: UJP) zahteva zavrnitev e-računov, ki ne vsebujejo obveznih podatkov po e- SLOGU oziroma ne vsebujejo vseh dodatno obveznih podatkov v e-računu, začneta uporabljati 30. aprila 2016.
 
Glede na navedeno je UJP v skladu s Pravilnikom na prejetih e-računih umaknil kontrole na obvezne podatke po standardu e-SLOG in kontrole na dodatno obvezne podatke določene v 11. členu tega Pravilnika in jih bo ponovno vzpostavil 30. aprila 2016.


Nazaj

Seznam obvestil
© 2019 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo