OBVESTILO

05.09.2017

Izdajanje e-računov


V Upravi Republike Slovenije za javna plačila (v nadaljevanju: UJP) želimo, glede na dejstvo, da vedno več proračunskih uporabnikov uporablja storitev izdajanja e-računov (po statističnih podatkih UJP je bilo v letu 2016 izdanih 11 odstotkov več e-računov kot v letu 2015, v prvi polovici leta 2017 pa že 16 odstotkov več kot v enakem obdobju v letu 2016), proračunske uporabnike ponovno seznaniti z možnostmi pošiljanja izdanih e-računov prejemnikom.
 

Izdane e-račune lahko proračunski uporabniki pošiljajo le prek UJP prek spletne aplikacije UJPnet, kjer je možno e-račune ročno vnesti ali uvoziti že pripravljene e-račune ali pa jih poslati prek vmesnika B2B.
 

UJP izdane e-račune proračunskih uporabnikov pošilja prejemnikom (fizičnim in pravnim osebam) prek:

  • bančnega sistema v banke, kjer jih prejemniki prejemajo v spletnih bankah,
  • ponudnika e-poti na mobilne telefone, kjer jih prejemniki prejemajo v aplikaciji Hal mBills,
  • drugih ponudnikov e-poti, kjer jih prejemniki prejemajo v različnih programskih rešitvah,
  • elektronske pošte na elektronske naslove prejemnikov.

Hkrati želimo še poudariti, da je pošiljanje izdanih e-računov po elektronski pošti na elektronske naslove prejemnikov namenjeno predvsem pošiljanju e-računov fizičnim osebam, saj pravne osebe e-račune večinoma prejemajo prek bančnega sistema in ponudnikov e-poti.

 

Vse zgoraj navedene možnosti pošiljanja izdanih e-računov prek spletne aplikacije UJPnet so podrobno opisane v Navodilu za delo z UJPnet (poglavje 9. E-računi).
 

V primeru dodatnih vprašanj glede izdajanja e-računov se obrnite na Urad UJP: e-naslov ali tel. št. 01 4751 708, 01 4751 773 in 01 4751 656.


 Nazaj

Seznam obvestil
© 2019 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo