OBVESTILO

20.03.2008

Obvestilo proračunskim uporabnikom glede poslovanja s plačilnimi instrumenti prek UJP

Obveščamo vas, da bo Uprava Republike Slovenije za javna plačila (v nadaljevanju: UJP), v skladu s  Sporazumom o pogojih in pravilih poslovanja z direktno odobritvijo, direktno obremenitvijo, posebno položnico in posebno nakaznico za potrebe neposrednih in posrednih uporabnikov državnega in občinskih proračunov (v nadaljevanju: Sporazum), sklenjenim med UJP in Združenjem bank Slovenije, dne 25. 1. 2008, od meseca aprila 2008 proračunskim uporabnikom omogočala tudi vključitev v poslovanje z direktno odobritvijo in direktno obremenitvijo, medtem ko je vključevanje proračunskih uporabnikov v poslovanje s posebno položnico in posebno nakaznico prek UJP omogočeno že dalj časa.
 
Hkrati se bo pričela tudi migracija poslovanja proračunskih uporabnikov z direktno odobritvijo in direktno obremenitvijo prek bank na UJP. UJP je na podlagi podatkov bank pripravil načrt migracije, s podatki o proračunskih uporabnikih, ki bodo migrirali v treh obdobjih do januarja 2009. Načrt migracije za prvo obdobje april - julij 2008 bo objavljen na spletni strani UJP.


Sporazum s pripadajočimi dokumenti, ki po posameznih shemah urejajo poslovanje proračunskih uporabnikov z direktno odobritvijo, direktno obremenitvijo, posebno položnico in posebno nakaznico, je objavljen na spletni strani UJP, na delovnem področju Plačilni instrumenti:
http://www.ujp.gov.si/dokumenti/dokument.asp?id=85Nazaj

Seznam obvestil
© 2019 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo