OBVESTILO

18.12.2008

Predložitev podatkov za direktno obremenitev in direktno odobritev med prazničnimi dnevi

Obveščamo vas, da tudi med prazničnimi dnevi veljajo nespremenjena pravila za predložitev podatkov, in sicer pri direktni odobritvi en delovni dan in sedem koledarskih dni pred datumom valute ter pri direktni obremenitvi dva delovna dneva in sedem koledarskih dni pred datumom valute.

 
Letos vas, posebej opozarjamo na čas božičnih in novoletnih praznikov, ko je zaradi prazničnih dni več nedelovnih dni. Za najpogostejše datume valute smo vam pripravili izračun, kateri datumi za predložitev podatkov so možni:
  • le 22. in 23. decembra 2008 za direktno obremenitev za datum valute 28.12.2008,
  • le od 29. do 31. decembra 2008 za direktno odobritev za datum valute 5.1.2009,
  • le 5. in 6. januar 2009 za direktno obremenitev za datum valute 8.1.2009.
Po pravilih iz prvega odstavka lahko izračunate tudi možne datume za predložitev podatkov za direktno odobritev oziroma direktno obremenitev na ostale datume valute.
 
Proračunski uporabnik, ki želi oddati podatke za direktno odobritev oziroma direktno obremenitev pred datumom, ki ustreza pravilom iz prvega odstavka, se lahko dogovori z javnim uslužbencem s področja vodenja računov na pristojni območni enoti UJP in predčasno prinese podatke na magnetnem mediju skupaj z obrazcem 'Predložitev podatkov za direktno odobritev oziroma za direktno obremenitev'. Pri tem mora proračunski uporabnik upoštevati, da bo UJP podatke obdelal na datum, ki je skladen s pravili, navedenimi v prvem odstavku, kar pomeni, da bo šele takrat znana morebitna zavrnitev podatkov za direktno odobritev oziroma direktno obremenitev.


Nazaj

Seznam obvestil
© 2019 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo