JAVNA OBJAVA

28.05.2018

Slovenija je s prejemom eRačuna v EU standardu naredila odločilen korak


Ukrep »Readiness of Slovenian E-Invoicing« - ROSE se je zaključil s konferenco »eRačuni -  pomemben dejavnik digitalizacije poslovanja«, ki se je dne 25. 5. 2018 odvila v Portorožu. Celoletno delovanje, ki ga je finančno podprla Evropska unija preko Instrumenta za povezovanje Evrope (CEF), so predstavili partnerji ukrepa Uprava Republike Slovenije za javna plačila, Gospodarska zbornica Slovenije, ZZI d.o.o., Mojdenar IT d.o.o. ter Center za evropsko prihodnost.

 

Na konferenci, ki se je udeležilo prek 100 predstavnikov javne uprave, gospodarstva, civilne družbe in drugih deležnikov, ki so neposredno povezani s sistemi elektronskih računov, so bile predstavljene rešitve, ki poenostavljajo elektronsko poslovanje na območju Evropske unije.

 

V zaključni okrogli mizi so poglede na razvoj ePoslovanja v Sloveniji soočili mag. Aleksandra Miklavčič, generalna direktorica Uprave RS za javna plačila, Dušan Zupančič, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije na Gospodarski zbornici Slovenije, Aleksander Bastl, predsednik sekcije ponudnikov poslovnih programov na Združenju za informatiko in telekomunikacije, Tomaž Okorn, član upravnega odbora Zbornice računovodskih servisov, ter Darja Murkovič Žigart, direktorica Sektorja za informatiko s Pošte Slovenije.

 

Preberite več o tem v priloženem sporočilu za javnost v slovenskem in angleškem jeziku.


 

  

Obvestila

 Nazaj

Seznam obvestil
© 2019 Uprava Republike Slovenije za javna plačila. Vse pravice pridržane! Politika piškotkov   |   Kolofon   |   Kazalo